dijous, 22 de març del 2012

Estem llegint...

Si alguna cosa permeten els llibres és viatjar mentalment a través de les seves trames. Si amb la primera lectura, La dona que fugia de la boira, ens vam moure per Lleida i Barcelona, amb la segona proposta literària viatjarem a la Xina. BALZAC I LA PETITA MODISTA XINESA del cineasta i escriptor xinès Dai Sijie és la novel·la que el Club de Lectura haurà de llegir durant el mes d'abril.
Aquesta novel·la es desenvolupa a principis dels anys 70 durant la Revolució Cultural que es va donar a la Xina entre el 1965 i el 1976. Dos joves de ciutat són enviats al camp durant una temporada perquè els camperols pobres els "reeduquin". Però, tot i ser allunyats i privats de cultura, trobaran la manera de seguir amb la seva formació cultural gràcies a una amistat molt especial amb una modista i a una maleta que guarda grans tresors literaris. Una novel·la molt atractiva per als aficionats als llibres.

 La tertúlia d'aquesta lectura serà el dimecres 18 d'abril a les 8 del vespre a la Biblioteca.

+ informació: d'aquesta novel·la se'n va fer una pel·lícula dirigida pel mateix Dai Sijie. Podeu mirar-la i comparar-la amb el llibre.

2 comentaris:

  1. Ja l'he acabat: Un testimoni d'amistad i lleialtat sense límits!

    ja compartirem opinions.

    Fins la propera tertúlia, amics lectors.

    Lluïsa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó és un gran testimoni d'amistat. M'ha semblat molt realista i l'escriptor et transporta visualitzant la Xina de Mao.
      Fins aviat,
      Maria

      Elimina