dimarts, 28 de febrer del 2012

Estem llegint...

Aquest mes de març, el Club de Lectura està llegint l'obra: LA DONA QUE FUGIA DE LA BOIRA del jove escriptor lleidatà Albert Llimós.

Albert Llimós explica la història d'una autèntica heroïna anònima del segle XX, que viu i conviu amb les grandeses i les misèries de la condició humana.
Text de contraportada
La Teresa ha crescut sense mare, en un entorn que li fa descobrir massa aviat la maldat i la violència de la condició humana. Encara jove, es queda embarassada i decideix abandonar el poble natal i buscar una oportunitat a Lleida. L’esclat de la guerra civil, d’efectes devastadors sobre la ciutat i també sobre ella mateixa, l’obliga a tornar a fugir. L’acollirà una Barcelona convulsa, amb les ferides encara obertes per la guerra, una ciutat en plena transformació, amb grans contrastos socials i més d’una sorpresa... Albert Llimós retrata un personatge inoblidable, una heroïna anònima del segle XX, que aconsegueix redreçar-se després de cada caiguda, que lluita, que estima i que es fa estimar.

3 comentaris:

  1. M'agradat el llibre, així com el café i el tastet d'avellanes.MP

    ResponElimina
  2. Hola a tots,

    He llegit la lectura proposada per aquest mes tot i que no puc assistir al Club de Lectura per problemes d'horaris i de viure a Barcelona entre setmana. Però m'agradaria molt poder llegir les vostres opinions sobre les lectures de cada mes a través d'aquest blog, i saber què heu dit a la tertúlia. Crec que és molt bona iniciativa!

    En relació a "La dona que fugia de la boira", primer de tot felicitats per la tria. L'he disfrutat molt. Una novel·la que tracta el tema de la Guerra Civil a través d'un personatge femení, una heroïna "quotidiana" de la guerra, no és una idea molt nova, ni inèdita, ni tan sols original. Tot i això, a mi em continuen captivant aquestes històries. Us passa, a vosaltres?

    He llegit comentaris en algunes webs que comparen aquesta novel·la amb l'estil de la Mercè Rodoreda. De fet, la Teresa recorda una mica a la Colometa de "La plaça del diamant" per les experiències de la guerra, i a la Teresa de "Mirall trencat" perquè passa d'un entorn familiar molt humil a convertir-se en una senyora de l'alta burgesia.

    Ara bé, no sé si coincidireu amb mi o no, però em sembla que aquesta història és molt més que una història de la guerra. Tinc la sensació que, de fet, podria passar en una altra guerra, diferent de la Civil Espanyola, i fins i tot en una altra època. I que allò que realment se'ns està dient no és com de cruels són els conflictes, sinó com de valentes i fortes podem ser les persones quan ens hi trobem dins.

    Espero llegir les vostres impressions, i disfruteu de la tertúlia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elena,

      moltes gràcies pel teu comentari i per participar i seguir el Club a través de la xarxa. T'animo a llegir la següent lectura "Balzac i la petita modista xinesa" de Dai Sijie, de la qual en farem la tertúlia el 18 d'abril.

      Elimina