dissabte, 23 de febrer del 2013

10a tertúlia: El noi del pijama de ratlles

Aquest dimecres vam fer la desena tertúlia i també vam celebrar el primer aniversari del Club de Lectura amb una exposició de fotografies de totes les trobades que durant aquest any hem fet i, aquesta vegada, vam acompanyar aquesta tertúlia tan especial amb coca d'avellanes.
"El noi del pijama de ratlles" de John Boyne va ser el llibre que vam comentar en aquesta ocasió. Tots els assistents van considerar que, tot i la cruesa de l'entorn històric en el qual es desenvolupa, és una història tendra i molt bonica, tot i que realment molt trista, en la qual la innocència dels protagonistes n'és la base. La rapidesa amb què es llegeix i, sobretot, la senzillesa del vocabulari emprat són les qualitats que els assistents van destacar d'aquest llibre. Al final de la tertúlia vam veure un fragment de la pel·lícula homònima que va dirigir Mark Herman l'any 2008. Les opinions van ser unànimes a l'hora de valorar-lo positivament ja que la nota mitjana amb què va ser puntuat és d'un NOTABLE (8,00) i, per tant, se situa al capdavant de la llista dels llibres que hem llegit. Moltes gràcies a tots i a totes per fer possible el 1r any del Club!

dissabte, 2 de febrer del 2013

Estem llegint...

Aquest mes de febrer, el Club de Lectura llegim la novel·la "El noi del pijama de ratlles" de John Boyne. La commovedora història del Bruno i l'Shmuel, el nen del pijama de ratlles, ha esdevingut un fenomen literari arreu del món. La relació d'amistat que s'estableix entre els dos demostra que hi ha valors que sobreviuen  en temps convulsos.

Aprofitarem la tertúlia per veure un fragment de la pel·lícula del llibre i també per celebrar el 1r aniversari del Club.

La tertúlia d'aquesta novel·la serà el dimecres 20 de febrer a les 8 del vespre a la Biblioteca.
NOTA: Totes aquelles persones que hagin llegit aquesta novel·la poden afegir-se a la tertúlia.