dimarts, 30 d’octubre del 2012

"El festí de Babette" torna a les sales de cinema

Póster de El festín de BabetteEn motiu del 50è aniversari de la mort de l'autora Karen Blixen i del 25è aniversari de l'estrena de la versió cinematogràfica de "El festí de Babette", el pròxim 16 de novembre podrem gaudir de la reestrena d'aquesta obra a les sales de cinema.

Què en diuen?

"Pese a que la propia Blixen definió El festín de Babette como una pieza ligera, la historia contiene una profundidad emocional mayor de lo que su superficie narrativa deja entrever. Axel además traslada la obra a la gran pantalla con mucho mimo, calidez y un tierno sentido del humor" · Fotogramas&DVD (núm. 2029 / novembre 2012/ pàg. 123).

Més informació a A contracorriente films .


divendres, 26 d’octubre del 2012

6a tertúlia: El festí de Babette

Dimecres passat vam tenir la sisena tertúlia del Club de Lectura. Aquesta vegada, l'obra que vam comentar va ser el conte "El festí de Babette" de l'escriptora danesa Isak Dinesen. Per iniciar la tertúlia, vam veure un fragment de la pel·lícula, guanyadora d'un Oscar, que en va fer el director Gabriel Axel l'any 1987. Tot i ser un conte breu, que no superava les vuitanta pàgines, la tertúlia va donar per a molt. Alguns dels temes que vam tractar van ser: els valors, el puritanisme, la influència de la religió, l'expressió dels sentiments a principis de segle, el sentit de comunitat, el prestigi del menjar francès, el talent d'un artista, el do, la gratuïtat, l'egoisme  l'oferiment, la satisfacció personal,... Reflexiu, simpàtic, tendre, precís, interessant, clàssic, purità, passatger, dolç, distret, són alguns dels adjectius amb què els assistents a la tertúlia van descriure el llibre. A la majoria els va entusiasmar el passatge de la preparació i celebració del banquet i el personatge de l'oficial Lorens. La nota mitjana que ha tret aquest llibre és d'un 6,47.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Avançament properes lectures

Us avanço les properes lectures que farem aquesta tardor al Club de Lectura:

  • L'últim patriarca de Najat El Hachmi (novembre). A través d'aquesta novel·la parlarem dels següents temes: immigració, xoc cultural, adaptació, conflictes generacionals, família patriarcal, tradicions, cultura marroquina. Dia de la tertúlia: dimecres 21 de novembre.

  • La nit de l'oracle de Paul Auster (desembre). En plena conval·lescència, després d'una malaltia que l'ha portat fins a les portes de la mort, el novel·lista Sidney Orr entra en una papereria de Brooklyn i en surt amb un quadern de color blau. Fascinat per aquest quadern, Orr es veurà dominat per una febre creadora que desembocarà en una sèrie de successos desconcertants.  Dia de la tertúlia: dimecres 19 de desembre.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Estem llegint...

El Club de Lectura ha encetat la temporada de tardor amb una proposta molt diferent de la resta de llibres que hem llegint anteriorment. Aquest mes d'octubre, estem llegint un conte: El festí de Babette de l'escriptora danesa Isak Dinesen. Una història curta però intensa en la qual la rigidesa imposada per la religió es trenca en el transcurs d'un sopar ofert per Babette, la minyona de la casa.

La tertúlia d'aquest llibre serà el dimecres 24 d'octubre a les 8 del vespre a la Biblioteca, acompanyada, com sempre, d'unes avellanes de Riudoms i un cafè.

Aquest dia també visualitzarem un fragment de la pel·lícula que el director Gabriel Axel en va fer del conte l'any 1987 i que va merèixer l'Oscar a la Millor Pel·lícula Estrangera.